2009-12-09 11:22:17• hírek • Szatmár.ro

Gyerekektől gyerekeknek

Négy bajorországi iskola diákjai Szatmár megyei gyerekek részére készítenek 2004 óta, minden évben Karácsonyra ajándékokat. Eddig 20 Szatmár megyei iskola részesült ilyen kiemelt figyelemben.

A Hans Lindner Alapítvány, az akció romániai társszervezője azzal járul hozzá az akció sikeréhez, hogy megszervezi az ajándékok elszállítását Németországból, felkutatja és elviszi a csomagokat olyan célközösségekbe, ahol különösen rászoruló családok élnek, akikhez ritkán vagy egyáltalán nem látogatnak el mások.

Ebben az évben 400 darab, 6-10 éves gyerekek által készített ajándék jutott el azonos korú társaikhoz Iriny, Tasnádorbó, Laphegy, Pácfalu falvak iskoláiba, óvodáiba. Minden egyes szépen díszített ajándék kedves, egyszerű dolgokat tartalmazott, mely a Karácsony meghittségét hivatott elvinni a gyermeknek.

Az ajándékok nagy meglepetést szereztek a gyerekeknek, akik ujjongtak a színes csomagok láttán, és alig várták, hogy felbonthassák. Nem számítottak rá, hogy a Mikulás, vagy valaki valahol a világ másik végén veszi a fáradtságot és a sáros úttal dacolva éppen neki visz majd meglepetést.

Az akciót szervezők remélik, hogy az ajándékok túlmutatnak magán az édességeken és játékokon, sokkal inkább szeretetről, végtelen örömszerzésről szólnak.



Négy szatmári falu iskolásai részesültek meglepetésben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: